Om os

Om os

Det hele startede i 1990...

En gruppe ulønnede pensionister i Næstved begyndte i 1990 at samle godt dansk genbrug sammen til Litauen. Kort forinden var Litauen sluppet fri af den mangeårige russiske besættelse, og var lige som Letland og Estland blevet et selvstændigt land med egen økonomi - og nød, kan man fristes til at tilføje. Nøden var nemlig hjerteskærende stor allerede dengang.

Foreningen blev stiftet

I Næstved stiftede indsamlerne en forening, og det blev besluttet at give den navnet Nødhjælpsdepotet // Danish Relief Group

Alt i alt har Nødhjælpsdepotet i Næstved sendt mere end 260 fyldte trailere og containere til Litauen samt mange andre steder. Nøden er stadig ufattelig stor - ikke mindst ude i de mindre provinsbyer og på landet. Derfor forsætter vi vort arbejde.


I DAG STØTTER FORENINGEN LANDE SOM:
Marokko, Gambia, Ghana, Kenya, Zimbabwe, Senegal, Burkina Faso, Togo, Tanzania, Rumænien, Armenien, Hviderusland, Ukraine og selvfølgelig stadig Litauen.


Stadig en frivillig indsats

Al indsamling foregår stadig takket være gode menneskers indsats på helt frivillig basis, der modtager, sorterer, pakker og læsser effekterne til forsendelse enten i lastvogne eller containere.
I gennem årene er det rygtedes, at Nødhjælpsdepotet er der, og mange institutioner, virksomheder og private mennesker vender tilbage igen og igen med effekter, der kan genbruges.

Effekter afleveres af såvel private som institutioner eller virksomheder, I begrænset omfang kan afhentning ske af personel fra Nødhjælpsdepotet.

Indtil for nylig har Udenrigsministeriet dækket udgifterne til transporten til Litauen og Rumænien. Fremover må vi selv indsamle/søge midlerne hertil. Årsagen er, at landene nu er med i EU, hvorfor støtte ikke mere kan opnås fra Udenrigsministeriet eller Mellemfolkeligt Samvirke.
Alle nyheder er på Facebook

Kontakt os

Rønnebæksholm
4700 Næstved
+45 20 61 37 36
dkrelief@dkrelief.dk

Back to Top